ESCOLA L'AULET - CELRÀ

L’AULET

L’AULA DE PLÀSTICA

Està situada a baix, al costat de les aules d’educació infantil.  Sempre està molt plena de material divers: pintures, pinzells, tisores,  papers, cartons, pots, fang, plastilina, robes….té una pica per poder rentar bé els pinzells i tot el que s’utilitza, també les mans ja que sovint queden molt brutes.

Ens va molt bé que hi hagi un projector. La Dolors Picazo, que és la mestra de plàstica, ens fa visionar Powers points o petites pel·lícules referents al pintor, escultor o a les tècniques que treballarem.

Ens ho passem molt bé, mica en mica aprenem a fer sortir l’artista que tots i totes portem dins.

L’AULA DE MÚSICA

L’aula de música està situada al primer pis.

A la classe hi ha cadires, una catifa i un munt d’instruments!!! Com per exemple: els pals, els tambors, les  panderetes, un piano, etc.

Tots els cursos hi passem un cop per setmana. I és un espai que en general ens agrada molt a tots i totes!!!

AULA D’ANGLÈS

L’aula d’anglès està situada a dalt, és molt gran. Hi ha pòsters, molts contes CDs i DVDs en anglès. També hi ha material divers (fruites, animals, mascotes, joguines…) que ens serveixen per aprendre vocabulari.

Des de P4 i P5, tot jugant, anem aprenent a saludar-nos, a dir el temps que fa cada dia, la data, el menú de l’escola, cantem cançons, expliquem contes, fem jocs….i moltes coses més relacionades amb els projectes que treballem. D’aquesta manera els nens i les nenes més grans de l’escola ja són capaços de parlar i entendre millor la llengua anglesa.

L’AULA D’INFORMÀTICA:

L’aula d’informàtica està situada al primer pis, hi ha 13 ordinadors, 2 armaris de portàtils, 1 impressora, 1 escàner i connexió a internet. Per aquesta aula hi passem tots els cursos de l’escola un cop per setmana. Ens els ordinadors busquem informació per internet, escrivim, dibuixem i fem jclics, trencaclosques i diferents jocs i entreteniments que ens ajuden a agafar habilitats amb l’ordinador i les noves tecnologies.

EL TEATRE

Tenim un teatre molt ben situat, és a baix, al costat de l’entrada i és el centre de tota l’escola.

Hi ha un escenari, també un espai al costat on els actors ens esperem i que està protegit per unes cortines,  grades laterals i frontals. Al centre queda un espai que normalment en diem “la piscina”.

Al teatre hi fem les representacions, primer per tota l’escola i als vespres pels pares, mares i familiars … i tothom que vulgui venir.

També hi fem assemblees de cicle, generals, festes d’escola, alguna xerrada…..Sense aquest teatre ja no seria l’Aulet,  forma part de la dinàmica diària del centre, sempre hi ha algú assajant el teatre o les danses, fent decorats, fent mímica …etc.

EL GIMNÀS

A l’escola hi ha un gimnàs en un edifici annex comunicat amb l’edifici principal. Els alumnes grans des de 1r fins a 6è hi van a fer educació física; mentre que els petits des de p3 fins a p5 hi van a fer psicomotricitat.

En el gimnàs hi ha espatlleres, matalassos, cons, pals, cercles, cordes, pilotes, etc… tot tipus de material per fer exercici i passar una estona molt animada!

LA BIBLIOTECA

La biblioteca és a dalt, és gran i té molta llum. Hi ha una pila de llibres per mirar, llegir, consultar, treure’n informació.

Els podem mirar o llegir asseguts a les cadires o en una catifa molt gran que té pedretes dibuixades.

L’alumnat de P5 anem a la biblioteca amb els padrins i padrines de lectura de 6è, que voluntàriament ens ajuden a llegir tot descobrint les històries que hi ha dins dels contes.

Pels nens i nenes que fan primària hi ha un servei de préstec per poder portar a casa els contes o llibres que més els agraden.

També hi ha tres ordinadors on podem treballar.

Hi ha DVDs, que a vegades mirem plegats.

Pel bon funcionament de la biblioteca sabem que hi ha unes normes que s’han de complir: hem d’estar en silenci, no fer sorolls, els llibres s’han de cuidar i ordenar molt bé.

EL MENJADOR

El menjador està situat al costat de la cuina en un extrem de l’edifici. Al menjador “s’hi menja” i ens acompanyen i vigilen els monitors i monitores.

S’hi fan dos torns. El primer és a les dotze del migdia i comencen els més petits de la casa, des de p3 fins a 2n. El segon torn comença a la una on mengen els nens i nenes de 3r fins a 6è. És un espai amb taules i cadires grans i on s’hi menja un menú sa i variat.

EL PATI

El nostre pati és diferent al que tenen la majoria de les escoles; és un bosc. Un bosc ple d’alzines (aulines), d’aquí ve el nom d’Aulet. Aquests arbres ens fan ombra, de paraigua quan cauen quatre gotes, de confidents…  A la zona de joc també hi ha unes pedres grans que les fem servir per amagar-nos. No hi ha sotabosc ja que el terra està molt trepitjat, però tenim reservada una zona on no anem a jugar, per tal de poder observar els canvis que hi ha al llarg de l’any. Hi tenim nius, hi pengem peles, fruits secs,… així els ocells s’apropen i podem escoltar el seu cant.

També hi ha dues pistes, la blanca on juguen a futbol els de primària i la vermella, on hi juguen els nens i nenes d’EI i CI. A la pista vermella hi ha un camp reduït de bàsquet amb porteries petites, un tren, un tub i un tobogan. Al costat hi ha una roda gran i un sorral  on es pot jugar amb pales, galledes,…

Disposem també d’un porxo i d’unes rampes. Aquestes són molt “guais”, en pocs dies els alumnes de 1r aprenen a pujar i baixar drets!

Intentem respectar al màxim aquest espai, tirem les deixalles a les papereres grogues, vermelles o marrons segons correspongui, recollim els papers de terra un cop al mes, evitem fer forats  a prop de les arrels,…

El nostre pati és un lloc especial, un lloc fantàstic per a parlar i jugar.